REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zlatavé lívanečky z podušené dýně se skořicí, slazené agávovým sirupem. Voňavé po kokosu a vhodné i pro ty, kdo laktózu netolerují.


Ingredience:
300 gdýně
125 ghladké mouky
250 mljablečného džusu (vody)
250 mlAlpro Coconut Cuisine
1 lžíceagávového sirupu
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkaskořice
1/2 lžičkyjedlé sody
2 ksvajec

Postup:

1. Dýni nakrájíme na malé kousky a vaříme je doměkka ve vodě, nebo ve 250 ml jablečného džusu
2. Slijeme a rozmixujeme dýni dohladka
3. Do mísy dáme prosátou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici
4. Přidáme žloutky a agávový sirup
5. Nakonec přilijeme kokosovou alternativu smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine, 200 ml vody, a směs důkladně promícháme
6. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do lívanečkového těsta
7. Přidáme ještě 6 lžic dýňového pyré
8. Lívanecky pečeme na pánvi dozlatova.

Doporučení:

Podáváme pokapané agávovým sirupem, s kousky jablek a dýňovým pyré.

Poznámka:

Zdroj: www.alpro.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy