REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové chipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky v troubě opečené dýně ochucené kořením, osolené, pokapané olivovým olejem. Skvělé k pivu nebo vínu.


Ingredience:
1 ksmenší dýně Hokaido
olivový olej
grilovací koření
pepř
sůl

Postup:

1. Troubu předehřejte na 200 °C
2. Dýni omyjeme, rozkrájíme na menší kousky a pomocí škrabky na brambory nakrájíme na plátky, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení
3. Pokapeme oleje, okořeníme a osolíme, promícháme
4. Pečeme cca 20 minut, než dýně zezlátne, v průběhu pečení několikrát chipsy promícháme
5. Nakonec je vyklopíme na papírový ubrousek, necháme okapat olej, prochladlé podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy