REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka s jablky a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z dýně, zázvoru, jablek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gdýně
150 gzakysané smetany
1 lžícemásla
1/2 lžičkykari koření
1000 mlzeleninového vývaru
2 ksjablek
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 kscibule
kořen zázvoru velikosti asi 4 cm
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno 2. Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno, oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a očištěnou chilli papričku nasekáme na drobno
3. Na rozehřátém másle orestujeme cibuli, stroužky česneku i zázvor, vmícháme kari a krátce osmahneme
4. Přidáme dýni, jablka, chilli papričku, zalijeme vývarem a 30 minut povaříme, pak 3 lžíce vařených kostiček dýně, plátků jablek a kousků chilli papričky dáme stranou a zbytek rozmixujeme tyčkovým mixérem
5. Do rozmixované polévky vmícháme 100 g zakysané smetany, osolíme, opepříme, prohřejeme a na talířku ozdobíme kousky dýní, jablek, chilli papričky a zbytkem zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy