REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevné tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské tiramisu může mít mnoho podob. Tento recept je na tiramisu servírovaný ve sklenici, díky které strávník uvidí dezert v celé jeho kráse.


Ingredience:
500 gmascarpone
100 gbílé čokolády
100 ghořké tmavé čokolády
350 mlsmetany ke šlehání
50 mlsmetany na vaření
1 hrnekespressa nebo překapávané kávy
12 kscukrářských piškotů
3 clbrandy nebo rumu
pár kapek vanilkového extraktu
kakao na ozdobu
snítky máty

Postup:

1. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku, necháme ji vychladit
2. Ve vodní lázni rozpustíme v misce hořkou čokoládu, necháme ji vychladnout a promícháme s polovinou mascarpone a šlehačkou, odložíme do ledničky
3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu se smetanou na vaření, přidáme kapku vanilkového extraktu, promícháme a necháme zchladnout, pak zapracujeme zbývající mascarpone a šlehačku, dáme vychladit
4. Do mělké mísy nalijeme kávu s kapkou rumu, piškoty namočíme v kávě a rozdělíme je na dno pohárů
5. Lžící postupně plníme sklenice tmavou a světlou směsí, proložíme jednou směsí namočených piškotů a poháry naplníme zbytkem hmoty
6. Poháry přetáhneme potravinovou fólií a necháme v chladnu 4-6 hodin vychladit
7. Před podáváním posypeme dezert kakaem a ozdobím například čerstvou mátou.

Doporučení:

Pokud budete chtít, aby dezert byl o něco sladší, přislaďte si cukrem kávu nebo šlehačku.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy