REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvanáctihodinová kachna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna pozvolna pečená 12 hodin dokřupava, ke konci pečení potíraná medem.


Ingredience:
2 kgkachna
500 mlmléka
3 lžičkykmínu
3 lžícemedu
sůl

Postup:

1. Kachnu opláchneme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u krku i biskupa, hodně ji ze všech stran osolíme, sůl vetřeme i do dutiny břišní, vložíme do pekáčku a okmínujeme
2. Pak podlijeme mlékem, aby byla jemnější, zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 90 °C a pečeme 7 hodin
3. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a stále přikryté pečeme dalších 5 hodin, tuk neodebíráme
4. Na poslední hodinu kachnu odkryjeme, kachnu potíráme medem smíchaným s částí výpeku a podle potřeby zvýšíme teplotu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy