REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené kapustové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji orestované karbanátky z podušené kapusty, libového masa a dalších ingrediencí, podlité vodou a podušené doměkka. Chutný hlavní chod vhodný při cholesterolové dietě.


Ingredience:
600 gkapusty
180 glibového masa (vepřové, hovězí, kuřecí ...)
40 gcibule
20 govesných vloček
20 gčesneku
2 ksvejce
mletý pepř
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Libové maso umeleme a smícháme s nadrobno nasekanou cibulí a ovesnými vločkami, směs zprudka orestujeme na dobře rozpáleném oleji
2. Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, okapanou rozemeleme a přidáme k masu
3. Hmotu okořeníme pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem a osolíme
4. Nakonec do směsi zamícháme jedno celé vejce (nebo dva bílky) a mokrýma rukama vytvarujeme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance
5. Karbanátky zprudka opečeme v horkém oleji, pak je přendáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C podusíme, něž zhnědnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy