REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené jihočeské žebírko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová žebírka naplněná párky a okurkou, opečená na sádle a pak podušená doměkka.


Ingredience:
600 gvepřových žebírek
4 kstenké párky
2 ksokurky
1 lžícesádla
hladká mouka
mletý černý pepř
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Silnější kosti žebírek odsekneme, proříznutím masa po délce vytvoříme kapsy
2. Do každé kapsy vložíme párek a část okurku, otvory upevníme párátky nebo grilovacími jehlami
3. Maso osolíme, dochutíme pepřem a na rozehřátém sádle po všech stranách zprudka orestujeme
4. Pak šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.

Doporučení:

Vhodná příloha: Opečené brambory sypané sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy