REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí maso s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem ze Španělska. Na kousky pokrájené hovězí špičky, podušené v troubě se slaninou, houbami, fazolkami ….


Ingredience:
500 ghovězí špičky
100 gfazolek
50 gžampiónů
40 gslaniny
30 ganglické slaniny
15 gmásla
2 ksmalé cibule
2 ksrajčat
2 ksmalých brambor
1 ksstroužku česneku
1 ksbobkového listu
1 dlčerveného vína
mletý pepř
petrželka
bazalka
tymián
sůl

Postup:

1. Malý kastrolek vyložíme plátky anglické slaniny, na ně položíme naklepané, osolené a opepřené maso a pokryjeme je plátky slaniny
2. Obložíme na jemno nakrájeným česnekem, na plátky nakrájenou cibulí a mrkví, snítkou petrželky, kořením a zahříváme, až se slanina opeče
3. Potom přidáme spařená, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, víno, trochu horké vody a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka
4. Mezitím uvaříme fazolky a brambory, na másle podusíme na plátky nakrájené žampióny a párek
5. Měkké maso nakrájíme na porce, urovnáme na mísu, obložíme zeleninou a párkem
6. Šťávu přecedíme do omáčníku.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy