REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená pražma na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.


Ingredience:
4 ks (po 400 g)pražmy
4 kskarotky
4 kssardelových řezů
1 ksmalého řapíkatého celeru
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžíce kaparů
8 lžicolivového oleje
mletý pepř
citron na ozdobení
voda
sůl

Postup:

1. Ryby dobře očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, kůži po stranách lehce nařízneme, potom je na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a nakonec obalíme v mouce
2. Řapíkatý celer opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a očištěnou karotku i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
3. Na části rozehřátého oleje rybu po obou stranách opečeme dozlatova
4. Ve větším kastrolku rozehřejeme zbylý olej, přidáme připravenou zeleninu, kapary, rozkrájené sardelky, krátce vše osmahneme, zalijeme asi 300 ml vody, vložíme opečené ryby a přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut
5. Hotové pražmy na talíři obložíme zeleninou a ozdobíme citronem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy