REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajská štědrovečerní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.


Ingredience:
300 gkapřích vnitřností
50 gkapusty
50 gceleru
50 gpetržele
100 gpředvařeného hrachu
50 gmásla
50 ghladké mouky
1 lžícenastrouhané cibule
2 lvody
sůl
malá větévka sušeného rozmarýnu

Postup:

1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
3. Vše vaříme dalších 20 minut
4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
5. Dochutíme kořením a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy