Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajská štědrovečerní polévka

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.

Ingredience:
300 gkapřích vnitřností
50 gkapusty
50 gceleru
50 gpetržele
100 gpředvařeného hrachu
50 gmásla
50 ghladké mouky
1 lžícenastrouhané cibule
2 lvody
sůl
malá větévka sušeného rozmarýnu

Postup:

1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
3. Vše vaříme dalších 20 minut
4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
5. Dochutíme kořením a podáváme.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy