REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drvoštěpské flíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny zapečené se slaninou, žampiony, pórkem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
400 gtěstovinových flíčků
250 gžampionů
150 gpórku
100 ganglické slaniny
100 gtuku
300 mlmléka
1 lžícevegety
3 ksvajec
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
tuk na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání pekáčku
voda

Postup:

1. Na rozehřátém tuku krátce orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené žampiony, na kolečka nakrájený pórek a 5 minut vše restujeme
2. Flíčky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus), scedíme je a necháme okapat
3. Uvařené flíčky okořeníme, přidáme orestovanou směs, asi 100 ml mléka, vegetu, špetku muškátového oříšku, osolíme a vše zlehka promícháme
4. Dáme do tukem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, polijeme rozšlehanými vejci smíchanými ve zbylém mléce a zapékáme v troubě při 180 °C 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy