REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťky po dijonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento skvělý recept na úpravu uvařených hovězích drštek pochází z francouzské kuchyně.


Ingredience:
750 guvařených hovězích drštek
2 kskyselé okurky
1 ksbobkový list
1 kscibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícedijonské hořčice
3 dlhovězího vývaru
2 dlbílého vína
hladká mouka
tymián
máslo
cukr
pepř
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, připravíme jíšku
2. Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme, necháme prohřát
3. Do vývaru přidáme nastrouhané okurky, dijonskou hořčici, rajský protlak, bílé víno, tymián, bobkový list, sůl, pepř, omáčku vaříme 15 minut, potom přecedíme přes sítko
4. Do hladké omáčky přidáme uvařené dršťky, prohřejeme, případně omáčku dochutíme, solí, pepřem, můžeme i přisladit
5. Hotový pokrm na talíři posypeme nakrájenou petrželkou, podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy