REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťková polévka z kuřete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího skeletu, kuřecí kůže, koření a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gkuřecích kůží
1 kskuřecího skeletu
6 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksmasoxu
1,5 lvody
2 lžícemleté papriky
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
2 lžíceoleje
1 lžičkamajoránky
špetka mletého chilli
špetka kmínu
sůl

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dohněda, přidáme mletou papriku, špetku mletého chilli, zalijeme vodou, vložíme skelet, očištěnou, na tenké nudličky nakrájenou kůži, osolíme a necháme 40 minut vařit
2. Uvařený skelet vyjmeme, necháme vychladnout, maso obereme, dáme zpět do polévky, z oleje a mouky připravíme světlou jíšku a důkladně ji rozmícháme do polévky 3. Polévku dochutíme masoxem, oloupaným utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, solí a ještě krátce povaříme.

Poznámka:

Skelet vznikne při vykosťování kuřete, jedná se o kosti se zbytkem masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy