REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďová polévka s knedlíčky

K orestovanému zeleninovému základu přidané droží, po chvíli i vejce, vše zalité vývarem a povařené. polévka servírovaná s vložkou drožďových knedlíčků.


Ingredience:
1 lhovězího nebo zeleninového vývaru
42 gdroždí
2 lžícesádla
1 ks20 cm pórku
1 kspetržel
1 ksmrkev
1 kscibule
1 ksvejce
pažitka, libeček, petrželová nať...
pepř
sůl
Na knedlíčky:
42 gdroždí
1 ksstroužek česneku
1 ksmenší cibule
1 hrststrouhanky
3 lžícemléka
1 lžícenasekané petrželové natě
1 lžícesádla
2 lžičkymajoránky
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle v hrnci osmahneme dosklovata cibuli, přidáme nedrobnno pokrájenou zeleninu a chvilku restujeme
  2. Rozdrobíme droždí a přidáme k zelenině, osmahneme dorůžova, pak vyklepneme vejce, až se nám začnou dělat „cucky“, zalejeme vývarem
  3. Osolíme, opepříme podle chuti, vaříme cca 10 minut.
  4. Zavaříme knedlíčky a přidáme „zelené“

Příprava knedlíčků:

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dosklovata na rozpáleném sádle, přidáme nejenou posekaný nebo prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět
  2. Dále přidáme rozdrobené droždí a vymícháme na kašičku, pak také mléko a necháme vychladnout
  3. Do vychladlé hmoty přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme ji tak, aby byla vláčná, strouhanku doplníme podle potřeby
  4. V dlaních tvarujeme knedlíčky, ty zaváříme přímo v polévce nebo ve vodě
  5. Vaříme cca 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová


Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy