REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč s rybízem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hladké mouky, cukru, loupaných mandlí, másla, želírovacího cukru, červeného a černého rybízu připravený chutný ovocný koláč.


Ingredience:
600 gčerveného a černého rybízu
200 gželírovacího cukru
150 gmásla
120 ghladké mouky
120 gcukru
100 gloupaných mandlí
špetka mleté skořice

Postup:

1. Mandle spaříme, oloupeme a umeleme na jemno
2. Do misky prosijeme hladkou mouku, přidáme cukr, umleté mandle a špetku skořice
3. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout, přilijeme ho do mouky s mandlemi, promícháme
4. Vše lehce prohněteme a rozdrobíme na hrubou drobenku
5. Koláčovou formu nebo zapékací misku pečlivě vymažeme máslem, na dno nasypeme polovinu drobenky a rovnoměrně ji rozprostřeme
6. Červený i černý rybíz obereme od stopky a na cedníku důkladně propláchneme pod proudem studené vody, necháme okapat
7. Okapaný rybíz rovnoměrně rozložíme na připravenou vrstvu drobenky, posypeme želírovacím cukrem a zasypeme druhou polovinou drobenky
8. Formu s připraveným koláčem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme přibližně 35 minut, dokud vrchní vrstva drobenky nezíská pěknou zlatavou barvu
9. Hotový vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem a naporcujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy