REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí zabijačkový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa, vepřových vnitřností, cibule a dalších ingrediencí připravovaný při domácích zabijačkách.


Ingredience:
200 gvepřové plece
200 gvepřového bůčku
100 gvepřového jazyka
100 gvepřových ledvinek
100 gvepřových jater
100 gvepřového srdce
2 lžícesádla
2 lžícesušené majoránky
500 mlmasového vývaru
3 kscibule
1 kspaličky česneku
chlebová střídka na zahuštění
mozeček na zahuštění
čerstvé bylinky na ozdobení
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Všechno maso i vnitřnosti dobře omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky 2. Oloupané cibule nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. Ve větším kastrolu na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso s vnitřnostmi a ze všech stran je orestujeme, zalijeme masovým vývarem, ochutíme prolisovanými stroužky česneku i kmínem, osolíme a okořeníme mletým pepřem
4. Pak maso dusíme pod pokličkou doměkka (asi 45 minut) a nakonec guláš dochutíme majoránkou, zahustíme mozečkem i na malé kousky nalámanou chlebovou střídkou a necháme ještě chvíli provařit
5. Hotový guláš rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a servírujeme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Doporučení:

Místo chleba a mozečku je samozřejmě možné guláš zahustit hladkou moukou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy