REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí paštika z vepřových jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika z podušených jater, cibule, slaniny a dalších ingrediencí, rozmixovaná, dochucená máslem, koňakem, smetanou a paštikovým kořením.


Ingredience:
400 gvepřových jater
50 gslaniny
50 gmásla
1 kscibule
125 mlsmetany
1 lžícekoňaku
paštikové koření
sůl

Postup:

1. V pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky
2. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme očištěná játra nakrájená na malé kousky a podusíme doměkka
3. Potom směs rozmixujeme, osolíme, okořeníme paštikovým kořením, přilijeme koňak, smetanu, přidáme změklé máslo a vše dobře promícháme
4. Připravenou směsí naplníme formu, kterou necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet.

Doporučení:

Podáváme na plátcích bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy