REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí moučné noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky připravené z polohrubé mouky, mléka, vajíček, oleje a špetky soli, uvařené v mírně osolené vodě, skvělé jako příloha k různě upraveným masům a omáčkám.


Ingredience:
1 kgpolohrubé mouky
4 ksvejce
1 lžičkaoleje
0,5 lmléka
voda do těsta dle potřeby
voda na uvaření noků
hrst nasekané petrželky
sůl

Postup:

1. Do mísy vsypeme mouku, osolíme špetkou soli, přidáme vejce, mléko a olej, vymícháme do polohusté hmoty, pokud bude těsto husté, přidáme ještě trochu vlažné vody
2. Nasekáme čerstvou petrželku a přimícháme ji do těsta
3. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, do vroucí vody vkládáme noky čajovou lžící, knedlíčky vaříme 10-15 minut doměkka, nezapomeneme je vždy opatrně nadzvednout ode dna
4. Okapané noky nejlépe ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy