REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí máslové housky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věděli jste, že upéct domácí housky není žádná věda? Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Připravili jsme pro vás recept na housky, které voní krásně po másle.


Ingredience:
270 mlvlažného mléka
500 ghladké mouky
50 gmásla
2 lžičkysušeného droždí
2 žickysoli
1 lžičkacukru
1 ksvejce + 1 vejce na potření
1 ksžloutek
hrubozrnná sůl, kmín, mák, nebo semínka na posypání

Postup:
  1. Do mléka nasypte droždí, vmíchejte 2 lžíce mouky a cukr, překryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát
  2. Do větší mísy nasypte mouku a sůl, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko smíchané s droždím
  3. Ze všech ingrediencí vypracujte pružné těsto pomocí měchačky, nebo robotu, na závěr těsto vyklopte na pomoučený vál a propracujte rukama
  4. Těsto vložte do čisté nádoby, poprašte moukou a zakryjte potravinovou folií, nechte 2 hodiny kynout
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 8 dílů a z každého upleťte housku
  6. Housky vyskládejte na plech a nechte pod utěrkou ještě 15 minut kynout
  7. Poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí, kmínem nebo mákem
  8. Pečte na 200°C dozlatova.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy