REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí marcipán

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy marcipánu. Tanto recept nám poslal Mazi.


Ingredience:
200 gsušené mléko
200 gcukr moučku
30 gztuženého tuku nebo másla
1 ksbílku
malé množství medu
potravinářské barvivo

Postup:

1. Do misky si nalijeme bílek
2. Pak přidáváme po lžičkách sušené mléko a cukr, med a máslo, hněteme, dokud nevznikne hmota (kdyby těsto bylo příliš řídké přidáme více cukru)
3. Na konec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve hmotu obarvíme a znovu prohněteme
4. Marcipán uložíme v celofánu do lednice a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Marcipán si můžeme připravit několik týdnů dopředu a pak ho uložit v mrazáku.

Poznámka:

Při samotné aplikaci podsypeme moučkovým cukrem a válíme přes celofán.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy