REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí karamelky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená směs z medu, cukru, másla a smetany, po vychladnutí nakrájená na jednotlivé karamelky.


Ingredience:
100 gsmetany 30 %
100 gmedu
50 gmásla
50 ghnědého cukru
olivový olej na vymazání

Postup:

1. V kastrůlku se silným dnem rozpustíme máslo, přidáme med, smetanu, hnědý cukr a vše dobře promícháme
2. Pak přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut
3. Směs nalijeme do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem a vyloženého potravinářskou fólií, necháme vychladnout tak, aby zůstala elastická a potom i s fólií ji přendáme na prkénko
4. Nožem namáčeným v ledové vodě plát nakrájíme na karamelky – čtverce, obdélníčky nebo trojúhelníčky, které můžeme ještě ozdobně zabalit do celofánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy