REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dia muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké pečivo v úpravě vhodné pro diabetiky.


Ingredience:
180 ghladké mouky
150 gjablek
100 gbílého jogurtu
70 gcelozrnné mouky
50 gnasekaných ořechů
2 ksvajec
2 lžícepráškového nízkokalorického sladidla
1 lžícecitrónové šťávy
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkacitrónové kůry
1/2 lžičkysody bikarbony
nízkokalorické sladidlo
mletá skořice

Postup:

1. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a zakapeme citrónovou šťávou
2. v míse dobře promícháme vejce, jablka, sladidlo
3. Smícháme hladkou mouku s celozrnnou, kypřicím práškem a sodou bikarbonou a přidáme ke směsi
4. Přidáme ořechy, citrónovou šťávu a dobře promícháme a necháme 5 minut odležet
5. Těstem plníme formy na muffiny nebo papírové košíčky asi do 2/
3 a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při teplotě 170 °C
6. Upečené posypeme skořicí a nízkokalorickým sladidlem.

Poznámka:

– Mufiny pečeme na speciálním plechu s jamkami, které před pečením vymastíme a vysypeme moukou- Můžeme péct i na rovném plechu v papírových košíčcích, vždy 2 nebo 3 košíčky vložíme do sebe, těsto naplníme do 2/3, upečeme a v košíčcích necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy