REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dětská zeleninová přesnídávka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z variant přípravy domácí dětské přesnídávky, tentokrát ze zeleniny, například hrášku, mrkve, brambor ….


Ingredience:
250 g i vícehrášek, brambor, mrkev ...
1 lžičkakvalitního olivového oleje
kojenecká voda
Ostatní:
malé skleničky s uzávěrem vhodné ke sterilaci, ruční ponorný mixér

Postup:
  1. Zeleninu očistíme, rozkrájíme na menší kousky a uvaříme v čisté vodě doměkka, dáme jen tolik vody, aby byla potopená
  2. Měkkou zeleninu i ve vodě, co se vařila, rozmixujeme na pyré ručním ponorným mixerém i se lžičkou kvalitního olivového oleje
  3. Naplníme vhodné skleničky s uzávěrem a zavaříme, sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Doporučení:

Můžeme vyrobit přesnidávku jen z jednoho druhu zeleniny, nebo i směsku, tedy z více druhů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy