REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dětská jablečná přesnídávka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená rozmixovaná jablíčka s vanilkovým pudinkem a cukrem.


Ingredience:
2,5 kgoloupaných a rozkrájených jablek bez jádřinců
250 gcukru
1,25 lvody
1,5 ksbalíčku vanilkového pudinku

Postup:

1. Jablka rozvaříme ve vodě, scedíme šťávu a necháme je vychladnout
2. Do studené šťávy přidáme pudinkový prášek, cukr a chvíli šťávu povaříme
3. Do rozvařených jablek přidáme mírně vychladlou šťávu a důkladně vše promixujeme
4. Přesnídávku plníme do skleniček a sterilujeme cca 20 minut při 80 °C.

Doporučení:

K jablečnému základu můžeme dodat například jahodový, meruňkový či malinový kompot a tak vytvoříme různé příchuti.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy