REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dánský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát je složen ze surovin spojených zahoustlou tatarskou omáčkou, která vhodně doplňuje jemnou chuť vařeného jazyku, chřestu a vajec.


Ingredience:
Na 1 kg:
750 ghovězího jazyku uzeného
250 gtatarské omáčky
200 gvajec
150 gsterilovaného chřesru bez nálevu
20 gaspiku
10 gpažitky
5 gsoli
1 gmletého černého pepře

Postup:

1. Uvařený uzený jazyk krátce zchladíme studenou vodou a oloupeme
2. Po úplném vychlazení jazyk nakrájíme na silnější plátky a příčně překrájíme na silnější nudličky
3. Okapaný chřest překrojíme příčně na špalíčky dlouhé asi 2 cm
4. Vařená vejce oloupeme, nakrájíme na kolečka
5. Přidáme opranou a na jemno nakrájenou pažitku a vše zalijeme tatarskou omáčkou promíchanou s tekutým zchladlým aspikem
6. Salát dochutíme mletým pepřem a solí.

Poznámka:

Příprava aspiku viz: Aspik na slané pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy