REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové ragú je podobné guláši, ale není to guláš. Jde o podušené kousky, v tomto případě dančího masa, s dalšími surovinami jako kořenovou zeleninou, protlakem, vínem, dochucené divokým kořením. Hotové ragú pak podáváme například s rýží.


Ingredience:
500-600 gdančí zvěřiny (plecko, kýta)
150 ghrášku
100 gmásla
50 gslaniny
5 dlvývaru z kostí
2 dlčerveného vína
2 lžícerajského protlaku
1 lžícecukru
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
4 kskuličky jalovce
2 kshřebíčky
2 ksmrkve
1 kspetržel
1 ksbobkový list
citronová šťáva
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:
  1. Zvěřinu odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky
  2. V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme slaninu, cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, hrášek, dále cukr, vše zasmahneme, potom vložíme maso, osolíme, opečeme ze všech stran
  3. Přilijeme víno a vývar, do pytlíčku (nebo vajíčka na čaj) dáme divoké koření, (bobkový list, jalovec, celý pepř, hřebíček, nové koření), vložíme k masu a dusíme pod pokličkou do měkka
  4. Měkkou zvěřinu shrneme ke straně hrnce, šťávu zahustíme žmolky z másla a hladké mouky
  5. Ragú dochutíme citronovou šťávou, rajským protlakem, solí a pepřem.
Doporučení:

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy