REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí panenka s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Daněk – minutka. Dančí panenka okořeněná grilovacím kořením, opečená na oleji, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z rajského protlaku, vína, vývaru a lesního ovoce.


Ingredience:
600 gdančí panenky
1 lžičkagrilovacího koření
3 lžíceoleje
sůl
Na omáčku:
200 gmraženého lesního ovoce
300 mlvývaru
50 mlčerveného vína
1 lžičkarajského protlaku
1 lžícehladké mouky

Postup:

1. Dančí maso dobře očistíme, opláchneme pod studenou vodou, osušíme, posypeme grilovacím kořením a solí
2. Na rozpáleném oleji maso v celku ze všech stran zvolna opečeme (asi 10 minut), přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple
3. Šťávu zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme rajský protlak, víno, vývar, promícháme a na mírném ohni asi 10 minut povaříme 4. Nakonec do omáčky vmícháme lesní ovoce, panenku nakrájenou na plátky, chvíli prohřejeme.

Doporučení:

Chutnou přílohou jsou zapečené bramborové pusinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy