REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí guláš speciál

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kančního plecka, krku, či masa ze žeber, zvěřinového vývaru, maďarské klobásky, sušených hub, paprik a dalších surovin, připravený dle osvědčeného receptu inspirovaného maďarskou kuchyní.


Ingredience:
500-600 gdančího masa (plecko, krk, maso ze žeber)
50 gslaniny
30 gsušených hub
1 lzvěřinového vývaru
5 clrumu
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksmaďarská klobása
1 ksčervená paprika
2 lžícerajského protlaku
1 lžícedijonské hořčice
tvrdý chléb na zahuštění
bobkový list
majoránka
jalovec
tymián
sádlo
křen
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s utřeným česnekem, tymiánem, 2 listy bobkového listu a 6 kuličkami jalovce, pokapeme rumem, přes noc necháme rozležet
  2. Druhý den na sádle rozpustíme slaninu, osmahneme cibuli, přidáme maso, osolíme, okmínujeme, osmahneme ze všech stran
  3. Podlijeme vývarem, přidáme protlak, hořčici, pod pokličkou dusíme do měkka
  4. Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, předem namočené houby, proužky papriky, podusíme ještě 5 minut
  5. Na závěr guláš dochutíme majoránkou, pepřem, zahustíme tvrdým chlebem.
Doporučení:

Podáváme například s karlovarským knedlíkem a guláš posypeme strouhaným křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy