REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelské vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety, podušené s cibulí, hořčicí, okurkou a feferonkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
2 kscibule
1-2 ksfeferonky
1 kssterilované okurky
20 gmásla
1 lžícehořčice
1 lžíceoleje
hladká mouka na obaleni
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Maso z vepřové kotlety asi do poloviny odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle a části oleje je po obou stranách zprudka opečeme, pak maso uložíme v teple
2. Na zbylém oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety a ještě trochu osmahneme
3. Podlijeme je trochou horké vody a dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme hořčici rozmíchanou ve vodě, nadrobno nakrájenou cibuli, feferonku a okurku.

Doporučení:

Servírujeme s dušenou rýží, houskovým knedlíkem nebo s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy