REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crêpe Suzette (krépsyzet – palačinky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností servírování palačinek, tentokrát podávané zapálené s hořícím ohněm.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
100 ghladké mouky
1 lžícepomerančové šťávy
1 lžičkaoleje
2 dlmléka
1 dlvody
1 ksvejce
máslo na smažení
sůl
Omáčka:
1 lžícemoučkového cukru
3 lžícelikéru Cointreau (kuantró)
šťáva z malého pomeranče
citronová šťáva

Postup:

1. Hladkou mouku, vejce, mléko, vodu, pomerančovou šťávu, olej a špetku soli dobře rozšleháme a necháme půl hodiny stát
2. Potom z těsta usmažíme na rozehřátém másle 8 palačinek
3. Palačinky složíme na čtvrtky, dáme do mísy 4. Pomerančovou šťávu a citronovou šťávu smícháme s moučkovým cukrem, nalijeme na palačinky, přelijeme nahřátým likérem a zapálíme
5. Hořící neseme na stůl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy