REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crém Brüléé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert zapečený pod grilem.


Ingredience:
Recept na 10 porcí:
5 ksžloutků
10 ksmalých zapékacích misek
2 lžičkymleté kávy
60 gkrupicového cukru
4 dlsmetany na šlehání
krupicový cukr na posypání

Postup:

1. Smetanu, žloutky a cukr promícháme metličkou
2. Přidáme kávu a směs nalijeme do 10 malých zapékacích misek
3. Rozložíme je na hlubší plech naplněný vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a v této lázni vaříme asi půl hodiny
4. Před podáváním posypeme horký krém v mističkách krupicovým cukrem a necháme ještě 5 minut zapéct pod grilem
5. Podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy