REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládovo-oříškové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka slepovaná krémem, politá čokoládovou polevou, ozdobená oříšky.


Ingredience:
140 ghladké mouky
110 gmoučkového cukru
50 gna jemno mleté vlašské ořechy
50 gna hrubo mleté vlašské ořechy
50 ghořké čokolády
30 gtuku
1 ksžloutku
špetka mletého hřebíčku
špetka soli
Na krém:
1 lžícemedu
100 gmleté opražené vlašské ořechy
80 ghořké čokolády
50 gkondenzovaného mléka
30 gmásla
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy
nasekané oloupané vlašské oříšky

Postup:

1. V míse rozmícháme prosátou hladkou mouku se změklým tukem, přidáme cukr na jemno i na hrubo pomleté vlašské ořechy, špetku mletého hřebíčku, žloutek, špetku soli, rozpuštěnou hořkou čokoládu, vše promícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet
2. Mezitím si připravíme náplň; v misce smícháme rozpuštěnou čokoládu se změklým máslem, přidáme med, mléko, dobře vše promícháme a nakonec vmícháme na jemno mleté opražené vlašské ořechy
3. Těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a formičkou vykrajujeme kolečka, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut
4. Vychladlá kolečka slepujeme vždy dvě k sobě připraveným krémem, potřeme je rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme z poloviny na drobno nasekanými oříšky a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy