REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové lanýže s Baileys

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baileys truffles neboli lanýže s Baileys vám rozzáří každý vánoční stůl a přinesou na něj trochu luxusu. Nejenže vypadají opravdu neodolatelně, ale také báječně chutnají. Příprava truffles je tak jednoduchá, že si je bez problému uděláte i doma.


Ingredience:
Na truffles:
270 ghořké čokolády (min 60 % kakaa)
150 gmásla
150 mlsmetany
100 mlBaileys Original
Na ozdobení:
250 ghořké čokolády (min 60 % kakaa)
250 gkakaového prášku

Postup:

1. Čokoládu a máslo vložte do vodní lázně a nechte směs pozvolna roztavit, nemíchejte, aby se neutvořily hrudky
2. Po roztavení směs z vodní lázně vyjměte a metlou vmíchejte smetanu s Baileys, směs nechte vychladnout v lednici po dobu 2 hodin
3. Poté vytvarujte za pomoci lžíce kuličky a nechte dalších 30 minut v lednici
4. Před servírováním roztavte zbývajících 250 g hořké čokolády a ponořte do ní jednotlivé kuličky, které následně obalte v kakaovém prášku. Dobrou chuť.

Doporučení:

Zdroj: www.stock.cz

Poznámka:

O Baileys: Za značkou Baileys je dnes již více než čtyřicetiletá tradice a její příběh se začal odvíjet v Irsku v roce 1974, kdy se likér Baileys stal prvním nápojem svého druhu na světě. Kvalitní suroviny, jako je alespoň tři roky stařená whiskey, čerstvá smetana, kakaové boby a exotická vanilka, zaručují Baileys nezaměnitelnou chuť, kterou si zamilovaly miliony žen. Baileys se vám díky své krémové konzistenci přímo rozplyne na jazyku. Ucítíte lehké čokoládové aroma s tóny vanilky a whiskey ve spojení se smetanou a kakaem dotvoří sametově luxusní zážitek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy