REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové brownies

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert původem z USA, který ovšem získává stále větší popularitu i u nás. Peče se v mnoha variantách a obměnách.


Ingredience:
350 gkvalitní čokolády s obsahem kaka minimálně 60 %
250 ghnědého krupicového cukru
250 gmásla
85 ghladké mouky
1 lžičkaprášku do pečiva
4 ksmenší vajíčka
pečící papír
tup na pečení

Postup:

1. Čokoládu nalámanou na kostičky rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni spolu s máslem
2. Vejce vyšleháme spolu s cukrem do husté, lesklé konzistence, tuto opatrně zamícháme do rozpuštěné čokolády
3. Přisypeme ještě mouku prosátou a smíchanou s práškem do pečiva, vše vymícháme dohladka
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a pak ještě papírem vyložené formy a pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C 30-35 minut, tedy tak dlouho, až bude povrch lesklý, ale suchý, zato uvnitř by měl být dezert vlhký
5. Během chladnutí těsto ještě bude pracovat, tzv dojde, necháme ho ve formě 1 hodinu, pak brownies vyklepneme a nakrájíme na čtverce, které necháme ještě hodnou chvíli odpočinout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy