REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové bonbony jako adventní kalendář

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké čokoládové bonbony plněné kandovaným ovocem nebo želé, popsané číslicemi jako adventní kalendář.


Ingredience:
125 gztuženého tuku
100 gmoučkového cukru
50 gkakaa
3 lžícerumu nebo pár kapek rumové tresti
1 ksbalíček pudinku s čokoládovou nebo kakaovou příchutí
sušené a kandované ovoce nebo želé bonbony
Na barevnou polevu:
200 gmoučkového cukru
2 ksbílky
dvě kapky oleje
potravinářské barvivo (např. Breton)

Postup:

1. Tuk rozehřejeme, přidáme prosátý cukr, kakao, pudink, rum a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme (nevaříme!), až směs zhoustne a je hladká
2. Do čokolády vmícháme nadrobno nakrájené ovoce nebo želé bonbony, nalijeme ji do malých formiček a po ztuhnutí vyklopíme.

Příprava polevy na číslice:
1. Cukr dvakrát prosejeme a utřeme s bílky a olejem
2. Bílkovou polevu obarvíme potravinářským barvivem (postupujeme podle návodu na obalu), tedy roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná, polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy