REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová zebra s kokosem (bez mléka)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemný moučník s kokosovo-kakaovou vůní vhodný i pro ty, kdo jsou alergičtí na kravské mléko.


Ingredience:
2 hrnkyhladké mouky (můžete částečně nahradit žitnou)
1 hrnektřtinového cukru
1 hrnekkokosového nápoje
3/4 hrnkuoleje
1/2 hrnkustrouhaného kokosu
3 lžícekvalitního kakaa
2 lžičkypomerančové kůry
4 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
1 ksprášku do pečiva
sůl
A dále: jemný kokos na vysypání formy

Postup:

1. Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme kokosový nápoj a postupně i mouku s kypřicím práškem, kokos a olej
2. Když vznikne hladké těsto, polovinu přelijeme do jiné nádoby a smícháme s kakaem
3. Troubu předehřejeme na 160 °C
4. Formu (kulatého tvaru výšce nejméně 8 cm) vymažeme olejem a vysypeme jemně mletým kokosem
5. Do středu formy vlijeme tři lžíce světlé směsi, když se začne roztékat, nalijeme do jejího středu tři lžíce směsi tmavé (tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto)
6. Formu vložíme do trouby a pečeme přibližně 45 minut
7. Po 30 minutách špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené – pokud na ní stále ulpívá syrové těsto, pokračujeme v pečení.
8. Formu vyjmeme z trouby (šetrně a bez prudkých pohybů, aby nám nevznikl brousek) a necháme alespoň 30 minut vychladnout.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy