REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená oříšková srdíčka slepená fíkovou pomazánkou se srdíčky z čokolády, posypaná cukrem.


Ingredience:
200 ghladké mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
50 gmletých vlašských oříšků
1 ksžloutku
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
hladká mouka na vál
Na čokoládová srdíčka:
400 gkvalitní čokolády na vaření
trochu slunečnicového oleje
Na dohotovení:
fíková pomazánka
třtinový cukr

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté oříšky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, promícháme, pak v suché směsi uděláme důlek do kterého přidáme žloutek, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vše zpracujeme do vláčného těsta, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici odležet
2. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 4 mm, vykrajovátkem vykrájíme srdíčka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřát trouby na 175 °C a pečeme dorůžova
3. Mezitím čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, rozlijeme ji do silikonových srdíčkových tvořítek vymazaných troškou oleje a v ledničce necháme ztuhnout
4. Upečená vychladlá oříšková srdíčka pak slepíme s troškou fíkové pomazánky s čokoládovými srdíčky a posypeme třtinovým cukrem.

Doporučení:

Na slepení můžeme použít pikantní džem nebo také čokoládovou pomazánku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy