Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkové kari

Přes noc nabobtnalá čočka podušená se zeleninou, ochucená kari a dalším kořením, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo.

Ingredience:
250 gčočky (v suchém stavu)
500 mlzeleninového vývaru
200 mlkokosového mléka
2 lžícemásla + 1 lžíce oleje
1-2 lžícekari koření (mlýnek od fy Kotányi)
3 ksmrkve
2 ksvětší brambory
1 kscibule
voda
pepř
sůl
vejce a bylinky k podávání

Postup:
  1. Čočku namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat, pak jí scedíme a propláchneme v sítku
  2. V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přidáme na kostičky pokrájenou cibuji a mrkev a chvilku restujeme
  3. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a čočku a vše zalejeme vývarem, vaříme doměkka, pak přidáme kokosové mléko, kari, pepř a podle chuti dosolíme
  4. Podáváme s vejci na hniličku a bylinkami.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy