REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočková polévka s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čočková nahnědlá polévka s vložkou uzeného masa.


Ingredience:
1,5 lvývaru nebo vody
130 gčočky
200 guzeného masa
30 ghladké mouky
30 gtuku
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
drcený kmín
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebranou a opláchnutou čočku zalijeme dostatečně vodou, uvedeme do varu a pak zvolna vaříme téměř do měkka
2. Na tuku, v hrnci, osmahneme dorůžova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
3. Do světlé jíšky přidáme studenou vodu nebo vývar z čočky, sůl, majoránku, pepř, kmín a za občasného míchání vaříme cca 20 minut
4. Ke konci do polévky přidáme uvařenou čočku, uzené maso pokrájené na malé kostky, utřený česnek se solí a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Pikantní chuť polévky získáme, když při přípravě jíšky přidáme mletou papriku.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy