Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá objedová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany …. a zeleninového vývaru.

Ingredience:
300 guvařené cizrny
100 gchoriza
2000 mlzeleninového vývaru
100 mlsladké smetany
5 ksstroužků česneku
4 ksbrambory
3 ksstředně velké cibule
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
2 lžičkysladké mleté papriky
2 lžičkymletého chilli
1 lžičkařímského kmínu
pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme rozehřát olej i máslo
2. Přidáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět, pak přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět
3. Přidáme kmín a ostatní koření, papriku i chilli a krátce restujeme
4. Zalejeme vroucím vývarem, přidáme na kostičky pokrájené brambory, cizrnu a vaříme cca 15 minut, dokud brambory nezměknou
5. Třetinu polévky odebereme, rozmixujeme a propasírujeme zpět do hrnce
6. Polévku ještě zjemníme smetanou a dle chuti dosolíme
7. Chorizo nakrájíme na nudličky a orestujeme nasucho v pánvi
8. Na talířích jednotlivé porce polévky dozdobíme chorizem a nasekanou kudrnkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy