REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě sušené dortové oplatky potřené bílkovou pěnou.


Ingredience:
Na 50 kusů:
150 gmoučkového cukru
50 gnastrouhané bílé čokolády
50 gmletých mandlí
3 ksbílků
2 ksjemně mleté kandované citronové kůry
2 lžícekrystalového cukru
3 lžičkystrouhané citronové kůry
1 lžičkacitronové šťávy
dortové oplatky

Postup:

1. Bílky ušleháme s citronovou šťávou, přidáme moučkový cukr a šleháme, dokud není směs lesklá
2. Pak vařečkou přimícháme na jemno nastrouhanou citronovou kůru, na jemno mletou kandovanou citronovou kůru, nastrouhanou bílou čokoládu, na jemno mleté mandle a krystalový cukr
3. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládáme dortové oplatky, potřeme bílkovou pěnou a sušíme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 150 °C
4. Ještě horké nakrájíme na obdélníky, necháme vychladnout a podáváme v papírových košíčcích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy