REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibulový základ připravený z nadrobno nakrájené cibule, rybího vývaru a bílého vína, chvíli povařený, zjemněný a zahuštěný máslem a citronovou šťávou. Tato citronová omáčka je výborná k různě upravenému rybímu masu.


Ingredience:
1 dclrybího vývaru
1/2 dclbílého vína
1 kscibule
50-80 gkostek vychlazeného másla
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, které necháme změknout v rybím vývaru smíchaným s trochou bílého vína
2. Do pánvičky na cibulový základ vložíme dvě až tři kostky vychlazeného másla, pánev sundáme ze zdroje tepla a máslo necháme pozvolna, za stálého míchání, rozpustit
3. Omáčku zakápneme citronovou šťávou, ta omáčku zahustí, pokrm promícháme
4. Citronovou omáčku nakonec osolíme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Omáčku můžete případně dochutit nasekanou petrželkou nebo jiným, čerstvě pokrájeným kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy