REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Císařský trhanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený moučník císaře Františka Josefa I.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
0,5 lmléka
3 ksžloutků
3 ksbílků
1 ksskleničky jahodového kompotu
1 kssáčku vanilkového cukru
2 lžícemoučkového cukru
5 lžicrostlinného oleje
špetka soli
citrónová kůra
šlehačka nebo smetana na zdobení

Postup:

1. Z bílků metličkou ušleháme tuhý sníh
2. V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku
3. Přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety
4. Vléváme na omaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách dozlatova
5. Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami roztrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou
6. Můžeme zdobit šlehačkou nebo smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy