REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.


Ingredience:
1,25 lvody
1/2 kskuřete
100 gžampiónů
100 ghrášku
1 ksvejce
špetku mletého zázvoru
trošku kari koření
sójová omáčka
sůl

Postup:

1. Rozpůlenou půlku kuřete dáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka 2. Uvařené kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vývar přecedíme
3. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampióny, hrášek, kari koření, špetku mletého zázvoru a asi 10 minut vaříme
4. Do polévky nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme
5. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.

Doporučení:

Kdo nemá rád rozšlehané vajíčko v polévce, nemusí ho tam dávat. Pórek a trochu na jemno nakrájeného čínského zelí dá tomuto receptu nový ráz.

Poznámka:

Zelí stačí spařit přímo na talíři samotnou horkou polévkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy