REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská cibulová polévka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka inspirovaná asijskou kuchyní připravená z kuřecího vývaru s cibulí, chilli papričkou a sojovou omáčku. Zahuštěná rozšlehaným vajíčkem a jíškou.


Ingredience:
1 lkuřecího vývaru
4 ksstředně velké cibule
2 ksrozšlehaných vajec
1 kschilli papričky
2 lžícesojové omáčky
1 lžícekukuřičné mouky (lze nahradit hladkou pšeničnou)
1 lžícemásla
jarní cibulka na ozdobu

Postup:

1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme zlatou jíšku
2. Zalijeme vývarem, nasypeme tence nakrájenou cibuli na kroužky, chilli papričku a sojovou omáčku
3. Potom 30 minut vaříme
4. Po půl hodině vaření vmícháme rozšlehaná vejce a rychle rozmícháme
5. Hotovou polévku podáváme posypanou nakrájenou jarní cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy