REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané koláče mají často ještě větší úspěch než jejich sladcí kolegové. Můžete je podávat ke svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd. Zkuste přidat na koláč chlebovou drobenku. Připraví vám nový křupavý chuťový zážitek. Při výběru surovin vám pomohou loga kvality, která najdete na obalech.


Ingredience:
Ingredience na koláč:
1 balenílistové těsto
400 gcibule
50 gslaniny
1 kelímeksmetana ke šlehání
2 ksvejce
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek
pepř
olej
sůl
Ingredience na drobenku:
3 ksplátky chleba
2 ksplátky slaniny
1 ksstroužek česneku
20 gmásla
hladkolistá petržel
pepř
sůl

Postup:

1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem
2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby, předpékejte na 180°C asi 15 min
3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb
4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky, poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje
5. Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá
6. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi
7. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta
8. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku, osolte a opepřete
9. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli, rovnoměrně nalijte do koláče
10. Na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.

Doporučení:

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Poznámka:

Zdroj: akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy