REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě upečený chutný cibulový koláč připravený z hladké nebo polohrubé mouky, cibule, vajíček, mléka, droždí, smetany, anglické slaniny a tvrdého sýra.


Ingredience:
800 gcibule
400 ghladké nebo polohrubé mouky
150 gsýra (eidam, ementál ...)
130 gplátků anglické slaniny
50 gmásla
30 gdroždí
150 mlsmetany (12 %)
125 mlmléka
3 ksvejce
mletý pepř
sekaná cibulová nať na zdobení koláče
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Mouku, špetku soli, 1 ks vejce, změklé máslo a rozdrobené droždí promícháme
2. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, v pánvi na rozehřátém oleji ji orestujeme
4. Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do tukem vymazané a moukou vysypané formy, přesahující okraje odřízneme a dno vidličkou na několika místech propícháme
5. Na těsto rozložíme slaninu, cibuli a nastrouhaný sýr
6. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékáme 15 minut
7. V této fázi koláč zalijeme ve smetaně rozšlehanými vejci dochucenými pepřem a solí
8. Pečeme dalších 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy