REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové soudky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená cibule do poloměkka, vydlabaná, naplněná sýrovou směsí, obalená slaninou a zapečená doměkka.


Ingredience:
4 ksvelkých cibulí
2 ksstroužků česneku
2 lžíceolivového oleje
80 ganglické slaniny
200 gsýra parmazán
100 mlsmetany
čerstvý rozmarýn
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyndáme ji, necháme vychladit, vrchní část cibulí seřízneme, lžící opatrně vydlabeme středy a odřezky cibulí se středy nakrájíme najemno
2. Na rozehřátém oleji orestujeme zbytky cibule společně s oloupaným, nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme nasekaný rozmarýn, smetanu, nastrouhaný parmazán, dobře promícháme, odstavíme ze sporáku, dochutíme solí a pepřem
3. Připravenou směsí naplníme vydlabané cibule, obalíme je slaninou, naskládáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy