REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky cibule potřené medem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelkých cibulí
1 lžícemedu
mletý pepř
tuk na smažení
sůl
Na obalení:
5 lžicstrouhanky
3 lžícehladké mouky
2 ksvajec

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm
2. Z jedné strany je potřeme medem, osolíme a opepříme
3. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Nakonec zprudka usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova apodáváme jako zeleninovou přílohu.

Doporučení:

Výborně se hodí například k mořským rybám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy