REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové bhádží s mátou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento předkrm z Indie podáváme horký nebo teplý.


Ingredience:
Rozpis cca pro 12 osob:
125 gcizrnové mouky
0,65 dlstudené vody
1 ksvelké cibule
4 lžícepřecezeného nízkotučného jogurtu
1 lžícenasekané čerstvé máty
1/4 lžičkymletého koriandru
1/4 lžičkykajanského pepře
1/4 lžičkymletého kmínu
mletý černý pepř
sůl
rostlinný olej a smažení
snítky máty na ozdobu

Postup:

1. Do mísy s cizrnovou moukou přidáme koriandr, kmín, kajenský pepř a mátu, dle chuti pepř a sůl
2. Vmícháme jogurt, vodu a očištěnou, na jemno nakrájenou cibuli
3. Pánev s vysokým okrajem do třetiny naplníme olejem, rozehřejeme ho
4. Do rozpáleného oleje vhazujeme vrchovaté lžíce směsi, vždy po několika a dvěma vidličkami z ní, přímo v oleji, formujeme koule
5. Jednotlivé kuličky za častého obracení smažíme dozlatova
6. Po vyjmutí z oleje bhádží pokládáme na papírové ubrousky a udržujeme je teplé, dokud nedosmažíme zbytek
7. Hotové bhádží servírujeme horké nebo teplé ozdobené snítky máty.

Poznámka:

Cizrnová mouka: bezlepková mouka vyrobená z cizrny, což je luštěnina podobná lískovým oříškům. K dostání je jako instantní výrobek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy